Module Bouw & Infra en Volandis

Introductie van de Bouw & Infra sector en Volandis

Vereiste voorkennis

Geen

Accreditatiepunten

7

Duur

1 dag

Prijs

295,- (excl. btw)

Inschrijven

Inhoud en achtergrond

In de bedrijfsgeneeskunde wordt de relatie gelegd tussen de blootstelling in het werk, de vroegsignalen en de eventueel ontstane aandoening en/of ziekte. Om dit goed te kunnen inschatten is het belangrijk te weten hoe de cultuur is, hoe de bouw- en Infrasector ‘werkt’, het bouwproces en met welke materialen wordt gewerkt. De cultuur bepaald in grote mate de manier waarop organisaties worden georganiseerd en geleid, en op de manier waarop mensen in organisaties met elkaar omgaan. Dit bepaald voor een groot deel de blootstelling aan risicofactoren, welke kunnen leiden tot gezondheidsklachten. Een ander deel van de blootstelling wordt bepaald door het bouwproces. Het is essentieel hier kennis van te hebben, zodat de adviezen ter preventie voor wat betreft vorm en inhoud passen en aansluiten bij de werknemer en de organisatie. Kennis van de wijze waarop veranderingen in organisaties tot stand komen vergroten de kans op een succesvolle positionering en aanpak van preventieve zorg. Je maakt kennis met de bouwplaats door middel van een opdracht waarin je middels een werkplekbezoek kennismaakt met de bouwplaats.   
 

klik op het plaatje om te vergroten

Je zult kennismaken met de organisatie van de preventie in de sector, en de Volandisproducten en diensten. Verder ga je kennismaken met de Bouw en Infrasector door door vertegenwoordigers van de sector welke je meeneemt in het bouwproces van aanbesteding tot oplevering.

Ook een introductie van een werkplekonderzoek is onderdeel van het programma. De module wordt afgesloten met een opdracht  waarbij je zelf een werkplekbezoek uitvoert. De bevindingen en de adviezen aan de werknemer / werkgever zul je vervolgens aan je medecursisten presenteren.  

  

Lesprogramma

Lees hier het programma.

Direct naar